Badamy nasze ekstrakty pod kątem WWA – wielopierścieniowych węglowodanów aromatycznych, choć nikt tego od nas nie wymaga. To powszechne zanieczyszczenie o potencjale silnie chorobotwórczym.
Sprawdź wyniki naszych badań.
Bakterie, drożdże i grzyby – te wszystkie mikrobiologiczne zagrożenia powodują, że ekstrakt roślinny zamiast pomagać, może zaszkodzić. Ich obecność wynika ze złego przetwórstwa lub niskiej jakości surowca.
Sprawdź wyniki naszych badań.
Konopie akumulują w sobie wszystko, co pobiorą z gleby. Także metale ciężkie, które zagrażają zdrowiu człowieka. Kadm, ołów, arsen i inne metale ciężkie mają tendencję do kumulowania się w organizmie.
Sprawdź wyniki naszych badań.
Ich szkodliwego wpływu na organizm człowieka nie trzeba nikomu tłumaczyć. To bardzo niepożądane substancje, od których dobrej jakości produkt powinien być wolny.
Sprawdź wyniki naszych badań.
Wszystkie produkty tworzymy z tzw. ekstraktu pierwotnego, który następnie odpowiednio przetwarzamy. Jego jakość przekłada się na jakość produktu finalnego – każdej buteleczki.
Sprawdź wyniki naszych badań.